4 načina za stimulaciju rasta brade

Da li je razlog to što ste odrastao čovek, a nekim čudom bez dlaka na licu ili srednjoškolac kome se u suštini žuri da zadivi devojke sa svojom “muževnom bradom”? Zaista, koji god razlog bi mogao biti, evo nekih saveta koji bi vam mogli pomoći.

Puštanje brade je san mnogih mladih muškaraca koji ne mogu da dočekaju da zagaze u svet odraslih. Ovi tinejdžeri isprobavaju razne savete i trikove da stimulišu rast brade. Neki od ovih trikova su vrlo apsurdni i očigledno ne urode plodom. Rast dlaka, je nažalost, uslovljen genetikom. Prirodno, ne može mnogo da se uradi po tom pitanju. Nekim momcima brada krene da raste kao luda dok su još u srednjoj školi, dok kod nekih nema ni traga ni u dvadesetima! Kako bilo, ako želite da puštate bradu, onda bi sistematski pristup mogao da vam pomogne. Isprobajte bilo koji od ovih na?ina, pa vidite koji vam najbolje odgovara!

Prvo proverite
Pošto su dlake lica sekundarna polna karakteristika muškaraca, regulacija polnih hormona kao što je testosteron je prevashodna. Ukoliko nemate dlaka na licu, a dobro ste prošli dvadesetu, možete se konsultovati sa endokrinilogom i proveriti nivo hormona. Moguće je podesiti hormonalni balans uz pomoć medikamenata(lično ne bih to preporučio samo zbog brade) ili alternativnom terapijom.

 

1  Pomaže li vežbanje?

Vežbanje je dobro za održavanje zdravlja, mentalnog i fizičkog. Pojačava cirkulaciju krvi kroz čitavo telo. Dok vežbate, pojačana je cirkulacija i u licu, više krvi bolje hrani koren dlake i tako stimuliše rast brade. (Ukoliko to ne uspe, Barem ćete biti zgodni i mišićavi, dovoljno da vam zavide vaši bradati prijatelji, sa pivskim stomacima!)

 

 

 

 

 

2  Da li je u zdravom načinu života rešenje?

 

Prirodni način stimulacije rasta brade uključuje kombinaciju zdravog životnog stila i određene ishrane. Određeni vitamini i minerali stimulišu rast dlake. Tu spadaju vitamini A, B1, B3, B6, B12, C, itd. Proteini takođe pomažu. Štaviše, kvalitetan san je takođe veoma važan jer telo vreme spavanja koristi da popravi oštećene ćelije u organizmu. Na neki način ovo potpomaže rast brade. Stres vodi do slabljenja dlake, pa čak i usporavanja ili zaustavljanja rasta. Stoga, pokušajte da se što manje nervirate.

 

 

Washing your Beard3- Da li je odgovor u higijeni lica?

Održavanjem lica čistim, otvara vaše pore pa folikul dlake ima slobodan put. Povremeno čišćenje (piling) lica, da bi očistili mrtve ćelije, je takođe dobro za rast dlake. Takođe, uvek održavajte kožu hidriranom da bi izbegli muke sa uraslim dlakama. Suva, perutava koža rezultira zakržljalom dlakom.

Bilo koji od pomenutih načina možete da isprobate bez mogućnosti ikakvih posledica. Međutim, uvek imajte na umu da brada nije jedino merilo vaše muškosti. Stoga, prestanite da brinete o dužini brade i koncetrišite se na građenje sebe u svakom smislu koristeći ono što imate!

 

 

4- Da li brijanje stimuliše rast brade?

Eh sad, to je pitanje od milion dolara, koje nažalost nema jedan odgovor. Dok postoje ljudi koji tvrde da brijanje pojačava bradu, tu su i oni koji se zbog te tvrdnje briju dan i noć, ali nema vajde. Nauka kaže da brijanje nema efekta na rast dlake. Brijanje definitivno nije preporučljivo dečacima, ukoliko ne žele da zažale kasnije, kada budu imali dlake kao bodljikava žica po čitavom licu!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.